אוכל, קדימה אוכל – מתכון לקציצות אדומות – סגולות שילדים אוהבים

אני אוהב לאכול. חלק משגרת היום שלי ואחת האהבות הגדולות שלי. כמעט כמו לאכול אני גם אוהב לבשל. עשיתי סדנאת בשר ואני מנסה לבשל הכל ומהכל. בעיקר בשר. אבל זורם על הכל. כשזה מגיע לאוכל יש לי כלל – אני אוכל כל מה שזז ומה שלא, אני מזיז ואוכל. אה, ועוד כלל אחד – אם משהו טעים לי, לא משנה מה המרכיבים שלו. אם משהו לא טעים לי, לא אכפת לי מה המרכיבים שלו 🙂

אני זוכר באחד הדייטים הראשונים של עם עמית (נראה לי חגגנו חודש ביחד או שלושה… ) הלכנו לאכול בפאפגיו, כשעוד היתה מסעדה חדשה ברחוב הארבעה בת"א. כשנכנסנו והתיישבנו, הבהרתי לה חד וחלק שגם אם בטעות היא מזיזה את הרמזור לאדום זה נגמר בינינו. היא הפנימה ואנחנו מאז ביחד, לפחות עד שימאס לה ממני.

עבדתי שנים ברשת מזון מהיר (לא חשוב שמות, פיצה האט…), ועד היום פיצה היא אחד הדברים האהובים עלי.

הבעיה היא שמשהו התקלקל בגנים שעברו לילדים. למשל, הם לא אוהבים פיצה… את האהבה לפחמימות ומתוקים הם דווקא ירשו בלי בעיה. ליאור עוד זורם על אוכל, הוא אוהב קציצות ואוהב סטייקים (ולאחרונה גם בייקון 🙂 ), אבל עופר?

ליאור זורם עם אוכל

ליאור זורם עם אוכל

מבחינתו כל היום לאכול פסטה לבנה בלי רוטב, פתיתים או אורז לבן. כל שינוי ולו הקטן גורר תגובות גועל והשארת צלחת מלאה. הוא כמובן מוכן לאכול תמיד כריך עם שוקולד ועל מנת לדרבן אותו לאכול משהו לימדנו אותו שכריך עם שוקולד זה קינוח, ושצריך לאכול משהו לפני. אז הוא מוכן לאכול ביצה קשה (רק את הלבן) או לחם בלי כלום.
במסגרת המאמצים לשכנע את הילדים לאכול דברים אחרים לקחתי את השיר המוכר של אליעזר והגזר ושיניתי לו את המילים לאבא איתמר והקבב (בכל זאת רומנים):
פעם בא אל המטבח אבא איתמר
שם על המחבת קבב ומיד אמר

קבב, קבב, קבב, קבב כל כך כל כך טעים
קבב, קבב, קבב, קבב כולם כולם אוכלים

וזה נמשך על פני כמה בתים שבהם כל בני המשפחה אוכלים קבב. כן, כן יוסי גיספן, תסתכל אחורה ותזהר….

ארוחת ערב ממוצעת אצלנו, הקוטג' זה נס

ארוחת ערב ממוצעת אצלנו, הקוטג' זה נס

בכל מקרה, הדבר היחיד שהילדים מוכנים לאכול כמעט תמיד זה קציצות, ולכן כשאני מכין קציצות (מטוגנות או בתבשיל) אני מנסה להכניס לתערובת דברים נוספים מלבד בצל, שום ותבלינים בשביל שיכנסו לגוף שלהם עוד קצת ירקות מסוגים שונים. וכך הגעתי במקרה להכין להם קציצות בשר עם חצילים וסלק. כן, כן  – חצילים וסלק!!! שהם טרפו ואכלו. מה ש/מגניב זה שהקציצות יצאו גם אדומות – סגולות וזו היתה אטרקציה בפני עצמה. הקציצות טובות גם לטיגון וגם לבישול ברוטב.

החומרים לקציצות:

ליאור טורף קציצות סגולות

ליאור טורף קציצות סגולות

חצי קילו בשר בקר טחון
חצי קילו קילו בשר הודו טחון
חציל בינוני
סלק בינוני
גזר
2 בצלים
שום כתוש (4 שיניים)
רבע כוס אורז
מלח, פלפל, כמון, פפריקה מתוקה וחריפה

מחממים תנור ל200 מעלות, אחרי שהתנור חם שמים את החציל על הרשת וממתחת נייר כסף – שיאסוף את הנוזלים, לא לשכוח לחורר את החציל – שלא יתפוצץ. שורפים את החציל מצד אחד, אחרי רבע שעה בערך הופכים אותו. עשר דקות נוספות – והחציל מוכן. צריך לנקז ממנו את כל הנוזלים (אני שם על קרש עץ בזוית לכמה דקות) ואז עם כף עץ לגרד את הבפנוכו של החציל לקערה. החציל למעשה ישמש כחומר מקשר בין המרכיבים של הקציצה (כמו שבד"כ משתמשים בביצה).
את הסלק מבשלים במים עם מלח לאחר שקולפים אותו, אם התלכלכתם מהסלק אין בעיה, קחו מספרים – הכתם יורד בקלות. אחרי שהסלק חצי מרוכך להוציא ולקרר (לשמור את המים של הסלק, אני כבר שם 2 סלקים אחד לרוטב…).
בקערה גדולה מערבבים את הבשר הטחון, ההודו הטחון והחציל, מגרדים פנימה רת הסלק, הבצלים, הגזר, מוסיפים את השום, התבלינים ורבע כוס אורז ומערבבים טוב.

עדיף לתת לתערובת לנוח ולספוג טעמים.

להוסיף מיץ לימון לפי הטעם

להוסיף מיץ לימון לפי הטעם

אם החלטתם לטגן, מצויין – בשמן רותח חצי עמוק, האורז שהוא לא מבושל יתן טוויסט קראנצ'י לתערובת הקציצות שהיא די רכה.

אם החלטתם לבשל ברוטב – אפשר ברוטב עגבניות ואפשר ברוטב הבא:

חומרים:
2 בצלים
שום
סלק בינוני מבושל
גזר
2 עגבניות
שום
מיץ מלימון אחד או שניים.
רסק עגבניות – במידת הצורך
מלח, פלפל, כמון, פפריקה

מטגנים את הבצלים עד שנהיה שקוף, מוסיפים את השום חתוך לקוביות קטנות, מערבבים קצת. מוסיפים את הגזר חתוך לקוביות, את העגבניות אותו הדבר ואת הסלק – חתוך לקוביות גם כן. מטגנים מספר דקות ומוסיפים את התבלינים. אחרי שהכל מעט מתרכך מוסיפים מים רותחים (בערך ליטר..), כדאי ורצוי להשתמש במים מהבישול של הסלק. נותנים להכל להתבשל קצת, ואז עם סטיק כותשים את הכל לרוטב סמיך. אם סמיך מידי מוסיפים מעט מים. מוסיפים את מיץ הלימון. אני ממליץ להוסיף כל פעם קצת ולטעום יש כאלה שאוהבים יותר חמוץ ויש כאלה שפחות. מתקנים תיבול אם צריך. הרוטב צריך לכסות את כל הקציצות.
אחרי שהרוטב רותח (ורק אחרי שהוא רותח – ממש בועות…) שמים בפנים את הקציצות (אחרת הן תתפרקנה…).
מבשלים כשעתים על אש בינונית.

מומלץ להגיש עם אורז לבן בצד.

בתיאבון 🙂

 

 

מחשבה אחת על “אוכל, קדימה אוכל – מתכון לקציצות אדומות – סגולות שילדים אוהבים

  1. פינגבק: נקודות של אור טעימות | ניילון נצמד

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s