אוכל, קדימה אוכל – איך נדע שהגיע החורף? ומתכון למרק חורפי כתום וזול שגם טבעונים יאכלו

כמה סימנים שתדעו בוודאות שהחורף הגיע:

  1. דני רופ אמר שהסופ"ש הקרוב יהיה גשום

    איך יודעים שהחורף בא?

    איך יודעים שהחורף בא?

  2. הוא אמר את זה גם בשבוע שעבר אבל היה בסוף חמסין
  3. שאר החזאיות בהריון
  4. ירד גשם רבע שעה במצטבר
  5. אנשים עדין הולכים לים בבוקר באמצע השבוע (אתם לא עובדים??? פרזיטים)
  6. שוב מדברים על שנת בצורת
  7. לפחות 2 כבישים קרסו
  8. 6 בבוקר ואתה כבר אחרי מקלחת לילדים שהרטיבו בלילה
  9. יוצאים בשבע בבוקר לעבודה ומגיעים בינואר
  10. השכונה שלך נראית כאילו היגרת לאמסטרדם או ונציה
  11. לפחות 2 תאונות על כביש 1 בכל רגע נתון
  12. השעה 17:00, נראה כמו 02:00
  13. יש דלי בכניסה לכל מקום
  14. ומגבת על הרצפה
  15. כביש 4 פקוק בין ז'בוטינסקי לצומת קוקה קולה
  16. לא משנה באיזו שעה
  17. תכ'לס, לא ממש קשור לחורף, זה מצב תמידי
  18. השעה 17:10 הילדים כבר מטפסים על הקירות בבית (אחרי ששברו חצי בית)
  19. יוצאים מהעבודה מוקדם בשביל לעזור עם האירגונים וההרדמות של הילדים וכמעט מאחרים לברית של הנכד

    השפן מצונן...

    השפן מצונן…

  20. חשק בלתי נשלט למרק
  21. וחמין
  22. ההוצאות המשפחתיות על טישו ומגבונים גדלות.
  23. וגם על מוצרי מזון (כי בינינו, למי יש כוח לצאת במז"א הזה ולמי יש כסף להזמין TA?)

בקשר להוצאות וליציאות , למה לא להשתמש במותג הפרטי של הרשת ולקבל את אותם מוצרים באותה איכות ובפחות כסף? אני באופן אישי מזמין משלוחים מהאתר של שופרסל.
בנוגע לשאר החשקים, אני לא הולך להתחרות בחמין של אמא שלי, אבל קבלו אחלה מתכון למרק כתום, חם ומהביל שמתאים גם לטבעונים (כן, כן שמעתם נכון)…

מרק כתום

המצרכים:

המצרכים הדרושים

המצרכים הדרושים

3 בצלים בינוניים
חבילה של עדשים כתומות שופרסל (שטופות וברורות – לא צריך להשרות עדשים כתומות)
דלעת
4 גזרים
בטטה
שום
סלרי אמריקאי
פטרוזיליה
שמיר
מלח
פלפל שחור
כמון
אגוז מוסקט
שמן זית

לגיוון:
שמנת (אפשר גם צמחית), סחוג בזיליקום, נקניקיות, גריסים שופרסל.

הוראות הכנה:
לחמם את השמן בסיר גדול.
לחתוך את הבצל לקוביות ולהוסיף לשמן החם. לטגן היטב עד שמתחיל להזהיב (כ-5 דקות..)
לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל.
את הסלרי חותכים לפרוסות, את הגזר לטבעות, מוסיפים לשום והבצל וממשיכים לטגן למשך 5 דקות נוספות. להוסיף מעט שמן עם הכל נספג בבצל. לערבב מדי כחצי דקה את התערובת. לרוצים להשכיל- מה שיש לנו בסיר כרגע נקרא מירפרואה (משודרגת כי הוספתי שום..) – זה יהווה את הבסיס לטעם העמוק של המרק. אפשר להשתמש בבסיס הזה גם לצירים, תבשילי קדירה ומרקים נוספים.

להוסיף תיבול – מלח, פלפל, כמון

לערב טוב ולהוסיף את הדלעת והבטטה חתוכות לקוביות. לטגן עוד 3-4 דקות ואז להוסיף את העדשים מסוננות.

להרתיח מים ולהוסיף עד שהסיר מתמלא ל-80% מתכולתו (בערך… 🙂 )

לערבב טוב טוב את המים עם המרכיבים שכבר בסיר, להוסיף את הירוקים (כדאי לקשור בחוט שלא יתפזרו), להרתיח ולבשל כחצי שעה. לטעום ולשפר תיבול במידת הצורך.

בשלב הזה ישנן 2 אפשרויות:

  1. להוסיף כ-3/4 כוס של גריסים ולהמשיך לבשל – הגריסים יספחו את הנוזלים ונקבל מרק סמיך בסופו של התהליך
  2. להוציא את הירוקים מהמרק, עם בלנדר סטיק – לטחון את כל המרכיבים, להוסיף אגוז מוסקט, לתקן תיבול ולהוסיף מים במידת הצורך.

    הפינוק המושלם לחורף - מרק כתום חם עם אקסטרות

    הפינוק המושלם לחורף – מרק כתום חם עם אקסטרות

הצעת הגשה

אם בחרתם באפשרות הראשונה – להגיש רותח בצלחת עם חתיכת לחם ליד

אם בחרתם באפשרות השניה – לצקת לקעריות מרק ולהוסיף נקניקיות פרוסות לטבעות, סחוג בזיליקום או מעט שמנת.

ב ת י א ב ו ן

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s